CÂT DE IMPORTANT ESTE UN SISTEM DE CANALIZARE PENTRU SĂNĂTATEA PUBLICĂ
La sfârşitul secolului XIX, doar două-trei case aveau băi. Braşovenii nu ştiau de toaletă privată, de una publică, nici atât. Oamenii simpli îşi făceau nevoile pe ziduri, numai cei cu stare socială aveau voie să folosească locul special amenajat la „casină“, după poartă: „un ciubăr în care urinau domnii“. Urina era colectată şi folosită la vopsitul lânii. Din când în când, canalele care colectau mizeria şcheienilor erau curăţate, iar prin grămezile de mizerii scormoneau ţiganii „căutând zdrenţe şi oase”. Până în 1907, în orașul nostru, nu a existat niciun sistem de canalizare.
Abia în anul 1910, a fost introdusă rețeaua de canalizare și „viaţa la Braşov s-a simplificat atât de mult şi mai ales atât de repede, încât peste câţiva ani nimeni nu mai ştia cât de greu fusese înainte“.
În zilele noastre, Compania Apa Brașov întreține peste 735 km de rețea publică de canalizare, echivalentul distanței Brașov – Budapesta.
Pentru tratarea apelor uzate, în 1970 a fost construită Stația de Epurare Brașov. În prezent, în staţie intră zilnic, în medie, 100.000 mc de apă uzată. Pentru comparație, cu această cantitate s-ar putea umple 40 de bazine olimpice, în fiecare zi.