Este greu de crezut că niște obiecte atât de mici pot dăuna mediului și rețelei de canalizare atât de tare!
Prin intermediul campaniei noastre, ne propunem să aducem în prim plan exact acele obiecte care nu trebuie aruncate în toaletă, cu poveștile lor. În plus, vă recomandăm să cumpărați un coș de gunoi pentru baie. Este cel mai simplu mod de a modifica un gest nepotrivit și de a proteja natura.
După șervețelele umede, despre care am discutat pe larg, bețișoarele de urechi contribuie și ele la blocarea conductelor sau sitelor dese din stațiile de epurare. Aceste obiecte mici au fost inventate de Leo Gerstenzang, o personalitate americano-poloneză. Inițial, acestea erau produse din lemn și aveau bumbac înfășurat la ambele capete. Sunt cunoscute cu denumirea de Q-Tips – Bețișoare de calitate (Quality tips).
În zilele noastre, bețișoarele sunt confecționate din plastic, bumbacul fiind prezent doar la capete. Odată aruncate în vasul de toaletă, ele parcurg un drum lung în complicata rețea de canalizare. Nu sunt biodegradabile și pot antrena, datorită formei lor, o grămadă de obiecte mici cu care formează o “ legătură ” aproape indistructibilă. Dacă nu înfundă rețeaua de canalizare, ele ajung în stația de epurare unde se strâng în sitele dese. De acolo, sunt curățate doar manual, iar în timpul acestui proces, stația este oprită.
Așadar, rețineți! Nu aruncați în vasul de toaletă bețișoarele de urechi!
Utilizați cu încredere coșul de gunoi!